NEA > Νέα > Ειδήσεις > 1ο Εθνικό Debate Περιβαλλοντικής Διαχείρισης – ENVIMAD 2017

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Εθνικό Debate Περιβαλλοντικής Διαχείρισης – ENVIMAD 2017

Οι GREEN ANGELS, η Πρότυπη Ελληνική Κοινότητα Περιβαλλοντικά Υπεύθυνων Επιχειρήσεων, πραγματοποίησαν,

την Τρίτη 25 Απριλίου 2017, το 1ο Εθνικό Debate Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Προϊόντων και Υπηρεσιών (ΕΙΔΙΠ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεων Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου στόχος του Debate, το οποίο έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο της ΕΕΔΕ, ήταν η οικοδόμηση ενός πλαισίου ενημέρωσης, προβληματισμού και εποικοδομητικού διαλόγου ανάμεσα σε Κορυφαίες Εταιρείες, Επιχειρηματικούς Φορείς, Δημόσιους Λειτουργούς και Στελέχη καθώς και η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των συμμετεχόντων σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Αραβώσης, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΙΔΙΠ ο οποίος μίλησε για την πράσινη οικονομία και τα πολλαπλά οφέλη της στην επιχειρηματικότητα και την απασχόληση. Αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη προσαρμογής των επιχειρήσεων, στο νέο θεσμικό πλαίσιο, τις νέες τάσεις, και στην αξία της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την κοινωνία.

Χαιρετισμό απηύθυνε στη συνέχεια ο κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος τoυ Ομίλου Εταιρειών ΙCAP - συνιδρύτριας εταιρείας της κοινότητας GREEN ANGELS - που τόνισε τη σημασία ύπαρξης πρόσβασης των επενδυτών σε αξιόπιστες έρευνες.

Ο κ. Θεοφάνης Ξουλεής και ο Δρ. Ανδρέας Τυράκης, General Community Managers της Κοινότητας GREEN ANGELS από την GREENiT ENVIRONMENTAL και την ICAP αντίστοιχα, αναφέρθηκαν τόσο στα πεπραγμένα της Κοινότητας και το πολυσχιδές της έργο όσο και στην κοινοτόμο μεθοδολογία περιβαλλοντικής αξιολόγησης των επιχειρήσεων της χώρας HAPIE, την οποία έχει αναπτύξει για την Κοινότητα, το Eθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) ως επιστημονικός συνεργάτης.

Την πρώτη ενότητα της εκδήλωσης η οποία ήταν αφιερωμένη στην ανάλυση περιπτώσεων ορθών πρακτικών περιβαλλοντικής διαχείρισης, άνοιξε ο κ. Βασίλης Μαυρομμάτης, Sales Manager της XEROX HELLAS, ο οποίος παρουσίασε λύσεις για ένα πράσινο γραφείο. Τη σκυτάλη έλαβε ο κ. Ηλίας Κατσού λης, Διευθύνων Σύμβουλος της DAIKIN HELLAS, ο οποίος έδωσε έμφαση στηδημιουργία μιας τέλειας ατμόσφαιρας εξασφαλίζοντας υψηλή ενεργειακή απόδοση. Εν συνεχεία, ακολούθησε παρουσίαση από την κα Αλεξάνδρα Μαραγκογιάννη, Environmental Engineer της PRIME TANKER/GAS, η οποία αναφέρθηκε στους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στον τομέα της Ναυτιλίας. Ακολούθως, ο κ. Μιχάλης Αναστασάκης, Προϊστάμενος Τμήματος Μελετών Σιδηροδρομικών Έργων της ΕΡΓΟΣΕ, ανέλυσε τις μεθόδους περιβαλλοντικής διαχείρισης κατά την υλοποίηση μεγάλων σιδηροδρομικών έργων και τις πρωτοβουλίες τους προς αυτή την κατεύθυνση. Εν κατακλείδι, ο κ. Διονύσης Μπουντουβάς, Διευθύνων Σύμβουλος της COMBATT, αναφέρθηκε στην περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση των αποβλήτων συσσωρευτών. Στη δεύτερη ενότητα της εκδήλωσης πήραν μέρος εκπρόσωποι από πέντε κορυφαίες εταιρείες του βιομηχανικού κλάδου, , σε συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα: “Περιβαλλοντικές Προκλήσεις και Τρόποι Αντιμετώπισης”. Αναλυτικότερα, για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ η κα Πηνελόπη Παγώνη, Διευθύντρια Υγιεινής, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης, τόνισε πως όταν ακολουθείς μια σωστή πολιτική γύρω από το περι- βάλλον, οι κόποι σου σε βάθος χρόνου αμείβονται. Από τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ ο κ. Αλέξανδρος Κατσιάμπουλας, Διευθυντής Περιβάλλοντος, Ποιότητας & Βιώσιμης Ανάπτυξης, επισήμανε πως μια σωστή περιβαλλοντική πολιτική απαιτεί κοινωνική συνοχή και παγκόσμια ευθυγράμμιση. Από τον Όμιλο της ΒΙΟ- ΧΑΛΚΟ ο κ. Παναγιώτης Δανάμος, Διευθυντής Τμήματος Πε- ριβάλλοντος τόνισε πως μια ορθή περιβαλλοντική διαχείριση απαιτεί γνώση, μεθοδολογία, επιμονή, υπομονή και αλλαγή νοοτροπίας. Επιπλέον, από τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΥΣΟ ο κ. Δημή- τρης Μπάλλας, Υπεύθυνος Προγράμματος Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης, μίλησε για την αναγκαιότητα διάθεσης των αποτελεσμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αλλά και των περιβαλλοντικών μετρήσεων προς το ευρύτερο κοινό. Τέλος, από την ΕΥΔΑΠ η κα Μαργαρίτα Ξανθάκη, Διευθύντρια Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Έργων Τομέα Αποχέτευσης, τόνισε πως οι επιχειρήσεις οφείλουν να αλλάξουν νοοτροπία και στρατηγική απέναντι στο περιβάλλον και πως η κυκλική οι- κονομία έχει να προσφέρει πολλά τόσο από πλευράς κέρδους όσο και προστασίας του περιβάλλοντος.

__________________

ΠΗΓΗ: ΤΕΕ 

 


   

  
       
Developed by Awapai         Powered by FlexWeb