ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ > Συνέδρια ΕΕΔΣΑ > 2ο Διεθνές Συνέδριο για τη διαχείριση Στερεών Αποβλήτων (3/2/06-4/2/2006)

2ο Διεθνές Συνέδριο για τη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων

Μεγάλη επιτυχία σηµείωσε το Β’ Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΔΣΑ, που πραγµατοποιήθηκε στις 3 & 4 Φεβρουαρίου 2006, στο Ίδρυµα Ευγενίδου με την συνεργασία του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ). Η διήµερη εκδήλωση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των δηµόσιων και ιδιωτικών φορέων που ασχολούνται µε θέµατα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, καθώς και της παγκόσµιας επιστηµονικής κοινότητας.

Κεντρικός οµιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Σταύρος Δήµας, Επίτροπος Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως επίσηµοι οµιλητές παρευρέθηκαν ο κ. Σπ. Παπαδόπουλος Γ.Γ. Βιοµηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού , ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κ. Αθ. Κατσιγιάννης, ο καθηγητής του Πανεπιστηµίου Columbia N.Themelis, εκπρόσωποι του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., των Εναλλακτικών Συστηµάτων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, του ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ, των Συνδέσµων & Επιχειρήσεων Δήµων και Κοινοτήτων, των Εµπορικών και Βιοµηχανικών Επιµελητηρίων, της Ένωσης Ελλήνων Χηµικών καθώς και εκπρόσωποι των κοµµάτων.

Στο συνέδριο συνολικά παρουσιάστηκαν 54 επιστηµονικές εργασίες που καλύπτουν
τη θεµατολογία του Συνεδρίου όπως αναφέρεται στο µνηµόνιο της ΕΕΔΣΑ και παράλληλα µε τους επισήµους παρευρέθηκαν πάνω από 330 επαγγελµατίες και επιστήµονες του χώρου. Δείτε  εδώ το πρόγραμμα του συνεδρίου.

Στα πλαίσια του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου, η ΕΕΔΣΑ βράβευσε τις 3 καλλίτερες Διπλωματικές Εργασίες που εκπονήθηκαν εντός της τελευταίας διετίας σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας σε θέματα Δ.Σ.Α. και είχαν υποβληθεί προς αξιολόγηση. Περισσότερα >>

Ο κεντρικός διάδροµος της εισόδου και οι διάδροµοι που οδηγούν στις αίθουσες
λειτούργησαν ως έκθεση καλλιτεχνικών κατασκευών και γλυπτών από
ανακυκλώσιµα υλικά του γνωστού καλλιτέχνη ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΡΡΕ.

Παράλληλα µε το Συνέδριο η αίθουσα του περιστυλίου λειτούργησε ως εκθεσιακός
χώρος για τους χορηγούς οι οποίοι βραβεύτηκαν για την καθοριστική προσφορά τους
στην πραγµατοποίηση αυτής της προσπάθειας. Το Συνέδριο της ΕΕΔΣΑ στήριξαν ως Χορηγοί σηµαντικές εταιρείες του κλάδου Δ.Σ.Α., όπως η ΕΠΕΜ & η Enviroplan, η ΕΠΤΑ, η Κοινοπραξία “Kruger – Otvd – Bioter –Envitec - Έµπεδος”, η POLYECO, η Ε.Ε.Α.Α. (Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης), ο Ο.Δ.Δ.Υ. & η MeWa. Επίσης Χορηγοί του δείπνου ήταν οι εταιρίες ECOELASTICA, ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΕΤ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΕ, ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, και ΤΙΤΑΝ ΑΕ.

Την δεύτερη µέρα του Συνεδρίου έγινε και δωρεάν προβολή της ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ σε όλους τους σύνεδρους. 

 


   

  
       
Developed by Awapai         Powered by FlexWeb